Donate any amount one time
Monthly subscription of $33.33 a month recurring.

Powered by Squarespace
Saturday
Mar162013

5th Annual Oscar Shots Game

Get in on the fun and play the 5th Annual Oscar Shots Game!
Choose your nominees and type your name and your Oscar picks in the comment section below the list. We will announce your picks live during the show. (see below for the game rules)


Ric MulliganAaron Vermeersch  • Scott Considine Homie Nate
Oscar Shot Rules:

-If your pick isn't the winner then do a shot. Winner is safe.

-The person(s) with the lowest matches automatically must do shot.

-At end of game the person(s) with the most wins overall gets to dish out a shot

-Anyone goes perfect, all others drink 2 shots.


Notes:
Nine of the 20 acting nominees -- Daniel Day-Lewis, Denzel Washington, Alan Arkin, Robert De Niro, Philip Seymour Hoffman, Tommy Lee Jones, Christoph Waltz, Sally Field and Helen Hunt -- are previous Oscar winners in the acting races.




Best Original Screenplay

Zero Dark Thirty

Django Unchained SC WInner

Moonrise Kingdom AV  RM

Amour HN

Flight



Best Visual Effects

Life of Pi    SC  RM  HN Winner

The Hobbit: An Unexpected Journey

The Avengers

Prometheus AV

Snow White and the Huntsman




Best Foreign Feature

Amour SC  HN Winner

A Royal Affair RM

Kon-Tiki

No AV

War Witch



Best Animated Feature?

Frankenweenie

The Pirates! Band of Misfits

Wreck-It Ralph SC, AV,  RM, HN

Paranorman

Brave  WINNER!



Best Supporting Actress?

Sally Field, "Lincoln"

Anne Hathaway, "Les Miserables" SC, RM Winner!

Jacki Weaver, "Silver Linings Playbook"

Helen Hunt, "The Sessions"  HN

Amy Adams, "The Master" AV



Best Supporting Actor
All the men have won before

Christoph Waltz, "Django Unchained"  (Inglaour Bastards) SC Scott wins

Philip Seymour Hoffman, "The Master" (Capote) HN

Robert De Niro, "Silver Linings Playbook" (The Godfather Part 2," and "Raging Bull)

Alan Arkin, "Argo" (Little Miss Sunshine) AV  

Tommy Lee Jones, "Lincoln" (The Fugitive) RM

Best Actress?
First-time nominees in the lead actress: Emmanuelle Riva ("Amour") at 85 is the oldest and Quvenzhane Wallis ("Beasts of the Southern Wild") At 9 she is also the youngest ever nominee.

Naomi Watts, "The Impossible"

Jessica Chastain, "Zero Dark Thirty" SC  AV  HN

Jennifer Lawrence, "Silver Linings Playbook" RM Winner

Emmanuelle Riva, "Amour"

Quvenzhané Wallis, "Beasts of the Southern Wild"

Best Actor?
First-time nominees in the lead actor: Bradley Cooper ("Silver Linings Playbook") and Hugh Jackman ("Les Miserables")
If Daniel Day-Lewis wins his third best actor Oscar this year, he will stand on his own as the most honored actor in the category's history.

Daniel Day Lewis, "Lincoln" SC  RM  N WInner

Denzel Washington, "Flight"

Hugh Jackman, "Les Miserables"

Bradley Cooper, "Silver Linings Playbook"

Joaquin Phoenix, "The Master" AV (Aaron likes to drink)

Best Director
Steven Spielberg and his longtime collaborator producer Kathleen Kennedy share the record for the most best picture nominations with eight each.

Michael Haneke for Amour

Benh Zeitlin for Beasts of the Southern Wild  

Ang Lee for Life of Pie AV Winner

Steven Spielberg  for Lincoln  SC RM

David O. Russell for Silver Linings Playbook  HN



Best Picture?

Beasts of the Southern Wild
Silver Linings Playbook
Zero Dark Thirty
Lincoln  SC
Les Miserables
Life of Pi
Amour
Django Unchained AV
Argo   RM  HN WInner


Trivia link for Ric
http://www.bnd.com/2013/02/24/2504343/13-trivia-questions-about-the.html
http://www.sfgate.com/movies/article/Test-your-Oscar-trivia-IQ-4280721.php#page-2




Are you ready to tussle with this formidable Oscar quiz? Argo knock yourself out.
1Adele's "Skyfall" could become the first best song winner for a James Bond theme. Which one of the following was not a best song nominee?
A. Goldfinger
B. Live and Let Die
C. Nobody Does It Better (The Spy Who Loved Me)
D. For Your Eyes Only


2 Oscars host Seth MacFarlane could win a statuette for best song; he co-wrote "Everybody Needs a Best Friend," from "Ted." Who is the only person to win an Oscar the same year he was a host?
A. Sammy Davis, Jr.
B. Jack Lemmon
C. Steve Martin
D. David Niven


3Emmanuelle Riva ("Amour"), 85, and Quvenzhane Wallis ("Beasts of the Southern Wild"), 9, are, respectively, the oldest and youngest best actress nominees ever. Who are the oldest and youngest best actor nominees ever?
A. Henry Fonda and Mickey Rooney
B. Richard Farnsworth and Jackie Cooper
C. Clint Eastwood and John Travolta
D. Peter O'Toole and Justin Henry



4 Who of the following nominated actresses had her first credited movie or TV role at the youngest age?
A. Sally Field
B. Anne Hathaway
C. Helen Hunt
D. Jennifer Lawrence



5 "Argo" is considered a best picture
favorite despite director Ben Affleck not being nominated. Which is not one of the three movies to win best picture without a director nomination?
A. "Cimarron"
B. "Driving Miss Daisy"
C. "Grand Hotel"
D. "Wings"



6 Affleck won the Directors Guild of America feature-film award despite the Oscar snub. Three of these directors won the DGA honor but not the Oscar in the same year. Which one did not?
A. Francis Coppola
B. Ang Lee
C. Martin Scorsese
D. Steven Spielberg



7 Some speculate that "Argo" could win best picture and no other Oscars. What was the last best picture winner to take home only that award?
A. "Chariots of Fire"
B. "The Greatest Show on Earth"
C. "Mutiny on the Bounty"
D. "Grand Hotel"



8 As an "Argo" producer, George Clooney became the second person to have been nominated for best picture, director, screenplay and actor. Who was the first?
A. Warren Beatty
B. Charlie Chaplin
C. Robert Redford
D. Orson Welles



9 True or false:
Daniel Craig and Judi Dench in "Skyfall." (AP Photo/Sony Pictures, Francois Duhamel) (Francois Duhamel)
If Daniel Day-Lewis is awarded best actor for "Lincoln," he will become the first person to win an Oscar for playing an actual U.S. president.
A. True
B. False



10 Which president has not previously been portrayed in an Oscar-nominated performance?
A. John Quincy Adams
B. Harry S. Truman
C. Richard Nixon
D. John F. Kennedy



11 Which actor has been nominated twice for playing U.S. presidents?
A. Anthony Hopkins
B. Frank Langella
C. Raymond Massey
D. James Whitmore



12 "Lincoln" leads the field with 12 nominations. What was the last movie with at least 12 nominations not to win best picture?
A. "The Social Network"
B. "The Curious Case of Benjamin Button"
C. "Saving Private Ryan"
D. "The Color Purple"



13 "Lincoln" producers Kathleen Kennedy and Steven Spielberg are now tied with a record-breaking eight best picture nominations. Which was not one of Kennedy's other best picture nominees?
A. "The Curious Case of Benjamin Button"
B. "Schindler's List"
C. "Seabiscuit"
D. "The Sixth Sense"



14 "Amour" is nominated for both best picture and best foreign-language film. Which one of the previous dual nominees did not win the foreign-language film Oscar?
A. "Crouching Tiger, Hidden Dragon"
B. "The Emigrants"
C. "Life Is Beautiful"
D. "Z"



15 "Silver Linings Playbook" earned Oscar nominations in all four acting categories. What was the last movie with that distinction?
A. "Little Miss Sunshine"
B. "The Silence of the Lambs"
C. "Reds"
D. "Who's Afraid of Virginia Woolf?"



16 What was the last movie with nominees in all four acting categories to win best picture?
A. "The Silence of the Lambs"
B. "Network"
C. "From Here to Eternity"
D. "Mrs. Miniver"



17 "Life of Pi" is this year's sole best picture nominee with no acting nominations. What was the last best picture winner with no acting nominations?
A. "Slumdog Millionaire"
B. "The Lord of the Rings: The Return of the King"
C. "Braveheart"
D. "The Last Emperor"



18 Which movie features three current Oscar nominees who also were nominated for 2005 Oscars?
A. "Argo"
B. "Lincoln"
C. "The Master"
D. "Silver Linings Playbook"



19 Nine of this year's acting nominees are previous Oscar winners. Who of the following has not won for each prior nomination?
A. Sally Field
B. Helen Hunt
C. Christoph Waltz
D. Denzel Washington



20 Which current acting nominee received his or her first Oscar nomination the longest ago?
A. Alan Arkin
B. Robert De Niro
C. Sally Field
D. Tommy Lee Jones



ANSWERS:
1. A
2. D
3. B
4. C
5. A
6. C
7. C
8. A
9. A
10. D
11. A
12. B
13. B
14. B
15. C
16. C
17. A
18. C
19. D
20. A